ביטוח לאומי, נכות כללית הטבות ומה שביניהם – המדריך השלם שיעשה לכם סדר בכל מה שחשוב לדעת בנוגע לזכויות שלכם
התמודדות עם מצב של נכות כללית, מגיעה עם מורכבויות רבות הנוגעות לכושר ההשתכרות וחיי היומיום. על מנת להקל על ההתנהלות מול חלק מהאתגרים, מעניק הביטוח הלאומי קצבת נכות לעומדים בקריטריונים המתאימים. אם גם אתם רוצים לדעת עוד על ההתמודדות מול ביטוח לאומי נכות כללית הטבות וקצבאות – המדריך הבא יעשה לכם סדר.
אילו הטבות מוצעות למתמודדים עם נכות כללית במסגרת הביטוח הלאומי?
נוסף לקצבה ושיקום מקצועי, אתם עשויים להיות זכאים לשורת הטבות שמושפעת מגובה הנכות וממאפיינים נוספים. אלה העיקריות שבהן:
- פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי – רלוונטי למקבלי קצבה בשיעור של 75% או יותר, שנקבעה באופן קבוע או למשך שנה לפחות.
- תג חנייה לנכה – לצורך קבלת תג חנייה, יש לענות על קריטריונים שונים שמפורסמים באתר משרד התחבורה. ככלל, מטרת התג היא לספק מענה למוגבלים בתנועה, הנזקקים לכיסא גלגלים או שדרגת נכותם היא 60% ומעלה.
- תשלומי קופת חולים – פטור מתשלום אגרות שונות הכרוכות בקבלת חלק מהשירותים הרפואיים. ברשימה הזו נמצאים בין היתר ביקור במכונים ומרפאות חוץ. רלוונטי למקבלי קצבת נכות כללית, בן או בת זוגם וילדיהם עד גיל 18. ההטבה אמורה להינתן באופן אוטומטי, מאחר שהיא מבוססת על רשימות שמעביר הביטוח הלאומי אל הקופות.
- הנחה במיסי ארנונה – רלוונטית למקבלי קצבה של נכות כללית בגובה של 75% ומעלה, או בעלי נכות רפואית בגובה של 90% או יותר.
- סיוע מסל השיקום – רלוונטי למקבלי קצבת מנכות כללית בעלי סעיף נפשי בגובה 40% או יותר.
ביטוח לאומי נכות כללית הטבות להורים ובני משפחה
קיימות הטבות הרלוונטיות גם לבני המשפחה הקרובים של מקבל הקצבה, וניתן להתעדכן אודותיהן באתר הביטוח לאומי. הורה לילד בעל מוגבלות קבועה למשל, רשאי להיעדר מהעבודה עד 18 ימים מדי שנה, על חשבון ימי מחלה, אם נדרש לילדו סיוע. מימוש הזכאות ניתן באמצעות פנייה למעסיק.